27.8.2017

Vegaani härkis burgerpizza

Minun on hirveästi tehnyt mieli pizzaa. Päätin kokeilla Kotipizzan vegaania härkis burgerpizzaa.

Heti alkuun yllätyin suuresta salaattimäärästä. Tuli jotenkin ajatus siitä, että esim. härkistä olisi todella niukasti. Näin ei kuitenkaan ollut. Härkistä esiintyi runsaasti. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta, kun maistoin kyseistä valmistetta. Koostumuksessa oli vähän enempi pureskeltavaa kuin mitä esim. soijarouheessa. Se oli positiivista, eikä makukaan ollut huono.

Ilmeisesti tässä oli Violifen pizzaan tarkoitettua juustoa, mikä sopi siihen hyvin. Juusto ei tullut mitenkään vahvasti esille, vaan oli yksi osa pizzaa. Kastikkeen ja varsinaisen pizzankin maku oli kerta kaikkiaan herkullinen. Oikeanlainen rapeus ja tulisuuskin kruunasivat pizzan.

En varsinaisesti tiedä, kuinka erinomainen pizza tämä oli vegaaniseksi pizzaksi. Ehkä jollain tasolla olisin kaivannut vielä jotain salaatin rinnalle, ettei se olisi niin suuri osa pizzan kokonaisuutta. Esimerkiksi sieniä, mustiapapuja tai seitaninpaloja/seitaninleikkeitä. Näitä pizzoja nimittäin riittää, joissa on erilaisia kasviksia. Mutta tälläkin saralla voitaisiin mennä vielä pidemmälle.

Toivoisin myös, että itse pizzalaatikko olisi teksteiltään vähän erilainen. Itse en niin vegaanina haluaisi välttämättä lukea kannesta tekstiä "lehmille kiitos." Mutta Kotipizzahan ei ole muutenkaan mikään vegaaninen ruokapaikka. Siinä mielessä ymmärrän.

Kehun kuitenkin Kotipizzaa siitä, miten hyvän pizzan he ovat kehittäneet. Maistuu varmasti monelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti