2.8.2017

Mättöruokaa: nachovuoka

Innostuin eilen tekemään vegaanista nachovuokaa kerta moni oli kehunut niin vahvasti sen perään.

Itseäni jännitti ruuanlaitossa eniten se, miten Violifen pizzajuusto soveltuisi tähän. Toinen huolenaihe oli myös se, sulaisivatko nachot kunnolla vai jäisivätkö ne koviksi kerrostuksen ollessa huono.

Laitoin "vain" maissia, mustiapapuja, kasvisliemen, paprikajauheen ja vähän mustapippuria. Niiden lisäksi soijarouheeseen tuli vielä Lidlin tacokastike, joka soveltui tähän tomaattimurskaa paremmin. Siinä ohessa olinkin sitten laittanut pienen kerroksen nachoja öljyttyyn vuokaan. Päälle tuli tämä soijarouhekastikeseos ja sen jälkeen juustoa. Sitten vielä toinen kerros: nachot, kastike, juusto.

Nachovuoasta tuli taivaallista mättöruokaa. Violifen juusto suli hyvin 200 asteessa. Muutenkaan mitään inhottavia kokkareita ei jäänyt. Nachotkin myös pehmenivät hyvin. Tämä on oikeastaan aika vaivaton ja nopeakin ruoka, kun soijarouheen pyörittämiseen pannulla ei kulu paljoa aikaa. Uunissakin vuoka on vain sen aikaa, kunnes juusto on sulanut. 10-15 minuuttia tai vähemmän.

Eri ohjeiden perusteella mietin vielä ennen valmistusta, kävisinkö ostamassa kaurafraichea tai -kermaa. Mutta todellisuudessa vuoka oli älyttömän hyvää ilman niitäkin. Ruoka nimittäin katosi nopeasti parempiin suihin jo samana päivänä.

Jälleen yksi erinomainen vegaaninen resepti otettavaksi päivittäiseen käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti