23.8.2017

Seitan on parasta ikinä

Seitanille koitui uusi tilaisuus ihan toisenlaisilla jauhoilla, kun gluteeni- ja kikhernejauhot saapuivat. Päätin vähän mukailla Chocochilin ohjetta, joka on hyvin yksinkertainen.

En ryhtynyt tilaamaan savupaprikajauhetta erikseen. Ajattelin, että käytän ihan tavallista paprikajauhetta. Mutta sen loppuessa tyydyin pelkkään curryyn. Muuten ohje olikin sama.

Samaisessa ohjeessa puhuttiin myös jerk-marinadista. Päätin olla laiska, jolloin ostin valmista Jerk-maustetta Citymarketista. Muuten laitoin marinadiin ihan vain öljyä, sipulia, sokeria, suolaa ja currya.

Pidin noin puolitoista päivää seitania marinadissa ennen sen paistamista.

Seitanin rakenne muuttui huomattavasti kiinteämmäksi ja tiiviimmäksi näillä jauhoilla. Myös makua tarttui paloihin entistä enemmän kuin aiemmin. Yllätyin toden teolla seitanista kokonaisuudessan ja tämä, jos mikä voisi olla sekasyöjänkin ehdoton suosikki.

Seitanista tuli myös hyvin ähkyyn, kun  lappasi vielä lautaselle makaronia ja pinaattia. 

Täytyy vielä joskus leikata erilaisia siivuja ja maustaa vielä hieman toisella tapaa. Tuskin ideat jäävätkään vain tähän, sillä seitanista saa vaikka mitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti