16.8.2017

Seitania vehnäjauhoilla

Olen tässä jonkun aikaa ollut hyvin kiinnostunut seitanista ja sen valmistamisesta. Sillä hetkellä en ollut innostunut tilaamaan gluteenijauhoja netistä, jolloin päätin käyttää vain vehnäjauhoja. En aikoisi nimittäin ottaa tätä ensimmäistä kertaa vakavasti, vaan halusin saada edes jonkinlaisen käsityksen.

Toiminkin sitten tämän ohjeen mukaan. Reseptin tekijä tuntui nimittäin uskovan pelkkiin vehnäjauhoihin, sillä hänen mukaansa mm. gramjauhojen kuoriosat huuhtoutuvat vain viemäriin.

Ohjeet olivat hyvin yksinkertaiset ja myös raaka-aineita löytyi hyvin varastosta. Ensimmäisellä hetkellä minulla taisi valmistua vähemmän kuin sen 40 %, mitä piti. En nimittäin oikein keskittynyt pitämään taikinaa pallon muotoisena. Näin ollen teinkin vielä uudelleen, jolloin taikinaa meni vähemmän hukkaan.

Omasta mielestäni taikinan työstäminen ei ollut kovin vaikeaa ja selkeää sitkoisuutta alkoi tulla.

Annoin seitanin olla muutaman päivän omassa keitinliemessään. Paistoin pannulla, lisäsin mausteita ja vähän paseerattua tomaattiakin. Seitanista ei tullut niin purkkamaista eli mureuttakin löytyi. Olin vähän odottanut, että maut olisivat imeytyneet paremmin. Ne jäivät kuitenkin aika miedoiksi, mutta maustamalla makua sai edes jotenkin. Tuli ihan hyvääkin jopa.

Tällä hetkellä en tiedä, mitä ajatella. Minulle onkin epäselvää, että tulenko tykästymään seitaniin vielä myöhemmin. Tilasinkin nyt seitanin valmistukseen tulevia gluteeni- ja gramjauhoja ja yritän tehdä seitania vielä paremmalla menestyksellä tulevalla viikolla.

Mutta kyllähän näillä pelkillä vehnäjauhoillakin sai seitanin näyttämään lihanpaloilta. Ehkä kuitenkin vielä haluan toisenlaista koostumusta ja makua aiemman tilalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti