4.10.2017

Ajattelu on muuttunut

Vegaanina ollessa ajatusmaailmani on muuttunut todella paljon koskien lääke-, maito- ja lihateollisuutta. Lisäksi en ajattele mediastakaan enää samalla tavalla.

Koulumaitotuki on asia, joka ei millään käy ymmärrykseeni. Miksi lapsia ja nuoria pakotetaan lipittämään maitoa? Maitoa, joka aiheuttaa niin paljon osteoporoosia ja muita erilaisia terveyshaittoja. Minusta se on todella edesvastuutonta ja moraalitonta. Jokaisen tulisi saada valita juomansa itse ilman aivopesua tai siihen kasvattamista.
Näin ollen pidänkin Valion ja Arlan mainoksia, kampanjoita sun muita todella vastenmielisinä. Kehutaan terveystuotteita, joilla ei ole positiivista vaikutusta terveyteen. Milloinhan tämä kupla poksahtaa?

Markkinoiminen onnellisilla eläimilläkin on todella ällöttävää. Eksyin vähän aikaa sitten lukemaan Suomen sikatiloista ja katsomaan kuvia muutenkin eri eläimien oloista. Edes täällä Suomessa ei pidä tuudittautua ajatukseen, että eläimillä olisi hyvät oltavat. Moni asia voi olla paremmin, mutta silti eläinsuojelulakikin on menossa vain huonommaksi ja huonommaksi.

Opiskelen hoitoalalla ja voin sanoa, että terveyskäsitykseni on muuttunut valtavasti. Ennen ajattelin, että vanhuuteen kuuluu luonnollisesti erilaiset vaivat. Ne tulevat ikääntymisestä ja muusta eletystä elämästä. Uskoin, että geeneillä ja perimällä on suurempi vaikutus, vaikka todellisuudessahan eläinperäisellä ruualla on suurinta haittaa ihmisen terveydelle. Vanhuuden ei siis todellakaan tarvitse olla sellaista, että kärsii esim. sepelvaltimotaudista tai muista sydänsairauksista. Elämä voi olla niin paljon parempaa laadultaan vielä silloinkin.
Minusta onkin ikävää, että suositaan lääkkeitä tai kalliita hoitomenetelmiä. Kasviperäisyys on kuitenkin niin paljon parempi ja halvempi vaihtoehto yhteiskunnalle. Sen kautta sairautta hoidetaan oikeasti eivätkä ylemmät tahot saa vain rahaa taskuunsa. Suomen ravintosuosituksissa, ravitsemuksessa ja terveysalalla riittääkin vielä paljon kehitettävää.

En myöskään koe mediaa enää kovin miellyttäväksi, koska siellä tuetaan niin paljon kaikkia näitä kolmea tahoa. Kaikki ravintotutkimukset tms. ovat maksettuja mielipiteitä, joihin ihmiset uskovat. Jos vähääkään levitetään valtavirrasta poikkeavaa tietoa, joka ei palvele näitä kolmea tahoa - haukutaan asia perin pohjin suurella raivolla. Se ei ole luotetavaa, eikä siihen voi uskoa. Ihmisiltä näköjään sumennetaan kokonaan pois jonkinlainen lähdekriittisyys.

Ennen minäkin olin yksi ratas, jonka kautta tämä malli toimi. Enää en kuitenkaan aio olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti