31.7.2017

Blogin perustus

Olen tuntenut jonkinlaista kuumotusta aloittaa bloggaamaan vegaanisesta ruokavaliosta.

Heti alkuun voisin kertoa hieman omasta matkastani tähän ruokavalioon. Lopetin vuonna 2016 maidon juomisen, koska halusin parantaa ihoni laatua. Luin jostain, että juuri maito saattaa pahentaa ihon kuntoa. Huomasinkin jonkinlaista muutosta, kun lopetin maidon juomisen kokonaan. Olen lukenut myös paljon maidon epäterveellisyydestä ja siihen liittyvästä eettisestä puolesta. Näin ollen ajattelenkin, että en tarvitse maitoa ja se kuuluu ensisijaisesti vasikalle.

Samana vuonna lopetin valmistamasta naudan- ja sianlihaa. Se oli helppoa, koska en käyttänyt niitä juuri ollenkaan. Soijarouheeseenkin tykästyin välittömästi. Mutta saatoin kuitenkin syödä vielä välillä näitä ruokia esim. koulussa tai jonkun valmisruoan yhteydessä.

Tänä keväänä taas siirryin mm. siihen, että lopetin kanan syömisen. Söin kalaa, joitain maitotuotteita ja muuten kasvisperäisemmin. Totesin kuitenkin heinäkuun loppuviikoilla, että en koe enää mitään järkeä tällaisessa syömisessäni. Tiesin aivan liikaa eri ongelmista, haitoista. Kalan syömisenkin lopettaminen oli yllättävän helppoa, kun luin pellavansiemenöljystä. Se sisältää kuulemma ainakin kolmekymmentä kertaa enemmän omega3 kuin lohi. Tai on parempi lähde sen saantiin ylipäätään. Ruuan valmistaminen ei ole yhtään kalliimpaa nykyään, päinvastoin. Siksi aion tehdä kouluunkin omat evääni.

Huomaan, että ihoni on mennyt vielä entistä paremmaksi. Saan esim. paremmin rasvoja kuin silloin, kun söin eläinperäisesti. Yleinen vointikin on yksinkertaisuudessaan parempi, kun ei väsytä samalla tavalla.

Tänne blogiin olen ajatellut koota joitain syömisiäni. Einesruokien arvosteluja, erilaisia aiheita syömiseen sekä ruuanlaittoon liittyen. En kuitenkaan paasaa eläintentuskasta tai käännyttä ketään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti